Projekts, sadarbībā ar Īrijas Sv.Evaņģēlista Jāņa Katoļu baznīcu, Ballyvaughan, Co Clare.

"Svētie un aizsargājamā Īrijas daba"

  • Šis projekts sākās 2023.gadā.
  • Projekta ideja - oriģinālas, gleznotas kartītes ar svētajiem, raksturīgiem elementiem, ko asociē ar konkrēto svēto. Es piedāvāju papildināt ideju ar Īrijas Sarkanajā grāmatā ierakstītiem augiem, dzīvniekiem. Ilgu laiku strādāju šajā tēma, sadarbībā ar Igaunijas Grieķu-katoļu baznīcu; par šo projektu, lasiet:ŠEIT!. Tāpēc, labprāt turpināju tēmu, izpētot Īrijas Sarkano grāmatu.
  • Ļoti radošs, interesants darbs, jo kompozīcija, kolorīts, darbs ar Sarkano grāmatu - kādas dzīvotnes gleznoju - tas viss ir manā pārziņā. Tādā veidā, apvienojas pētnieciskais ar radošo darbu. Īrijas puse izsaka vēlmi, kādus svētos gleznot. Ir ārkārtīgi aizraujoši izdomāt, kā veidot darbu. Es izveidoju kompozīciju, kas būs vienojoša visiem darbiem, lai veidotos noteikta sērija par tēmu. Kad saņemu informāciju, kādus svētos otra puse vēlas, sēžos pie datora un studēju Īrijas Sarkano grāmatu, lai atrastu, kas pēc aprakstiem, pēc toņiem būtu piemērots konkrētam tēlam. Nākošais solis ir, meklēt atbilstošo tekstu, ko rakstīt uz papīra ruļļa gleznojumā, zem svētā tēla. Tad notiek teksta saskaņošana ar Īrijas pusi. Piemēram, pašam pirmajam darbam - Sv.Asīzes Franciskam, ir fragments no Miera lūgšanas:  "Kungs, radi no manis miera darbarīku!"  Kad kartiņa ir gatava, otrā pusē, ar roku aprakstu, kādi augi vai dzīvnieki ir attēloti, to angliskais un latīniskais nosaukums.
  • Kartiņas gleznoju uz akvareļu papīra ar pigmentiem, ar olas dzeltenuma saistvielu. Pirmajam darbam, Sv.Francisks, uztaisīju divus variantus: melnbalto ar tušu un krāsaino, lai saprastu, kurš variants labāk patiks cilvēkiem Īrijā.
  • Kopš 2024.gada februāra, strādāju pie Erceņģeļiem Mihaēla un Gabriēla kartiņām.
  • Šīs kartiņas ir mani autordarbi, kas tādi ir vienīgie visā pasaulē, jo katru kompozīciju izstrādāju individuāli no baltas lapas!
  • Darba procesā, pievienošu jaunu darbu attēlus. Sekojiet līdzi!
  • Ja vēlaties iemācīties gleznot ar pigmentiem, piesakieties manos kursos: ŠEIT!
  • Aiciniet mani pie sevis ar olas temperas gleznošanas meistarklasi! Par izbraukuma meistarklasēm, lasiet: ŠEIT!

Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.